Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda
Közelgő események

Nincsenek következő események.

Hírek

A Szülőknek szól menü pontba feltöltésre került a tankötelezettség megkezdésének halasztására vonatkozó szülői tájékoztató.

 

A hírek menüpontba felkerült a 2021 évi nyári nyitvatartási rend.

 

A hírek menüpontba került fel a Ovifoci és Néptánc tájékoztató!

 

A Hírek és a Szülőknek szól menüben találhatók meg a Tagovodák Körzethatárai!

 

 

Elérhetőségek
1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc u. 110. OM: 034753
Kövess minket

Tehetség tanács

Tehetség tanács Bemutatása

 

A Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda Intézményvezetése kezdeményezte, hogy Csepelen az önkormányzattal szoros együttműködésben alakítsuk meg a Tehetségsegítő Tanácsot.

A helyi erőforrások jobb kihasználása, koordinálása mellett így a témában kiírt pályázati források is elérhetőbbé válnak számunkra.

A Tehetségsegítő Tanács olyan helyi, vagy térségi kezdeményezésre létrejött szerveződés, amely a lehető legszélesebb szakmai és társadalmi összefogással segíti a tehetségek felkutatását, fejlesztését, a tehetségesek produktumainak hasznosulását és a szükséges erőforrások bővítésének lehetőségeit. Tevékenységével hozzájárul a tehetségbarát társadalom kialakításához.

A Tehetségsegítő Tanácsok a tehetségprogramok köré szervezett széles körű társadalmi összefogással új minőséget jelentő közéleti aktivitást generálhatnak.

A Tehetségsegítő Tanács feladata:

  • Helyi szinten összefogni az adott terület tehetségsegítő kezdeményezéseit.
  • Egyeztető, döntéshozó, véleményformáló fórumként kialakítani az adott területen folyó tehetségsegítő tevékenységek optimális együttműködését.

A tanács munkájában a tehetségsegítés iránt elkötelezett szakemberek, tehetségsegítő szervezetek képviselői, tehetségek segítését az adott területen támogató magánszemélyek és szervezetek vesznek részt.

Abból a koncepcióból kiindulva, hogy minden gyerek tehetséges lehet önmagához képest valamiben, ugyanakkor a valódi tehetség kellő támogatás, lehetőségek nélkül nem tud kibontakozni, szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a tehetségek ilyen szemléletű segítése és fejlesztése a társadalmi mobilitás és kohézió növelését, az innováció és kreativitás ösztönzését és elterjedését, valamint a gazdasági növekedést és a magasabb versenyképességet egyaránt szolgálja, és ily módon jelentős mértékben hozzájárulhat kerületünk sokoldalú fejlődéséhez.

A Csepeli Tehetségsegítő Tanács megalakulását Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.december 15-én tartott rendes ülésén 100% szavazattal támogatta. A képviselő-testület két főt delegált a tanács tagjai közé: Balogh Ernő képviselő urat és Pintér József Gáborné képviselő asszonyt.

A Tehetségsegítő tanácsa alakuló ülésére az egyeztetések lebonyolítása után 2016. április 6.-án du 3-kor a Nagy Imre ÁMK Általános Iskolában kerül sor.

Tehetségsegítő Tanács tagjai

(klikk)

 

 

 

 Tehetségnap meghívó

(klikk)

 

 

 

*