Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda
Hírek

ISKOLAI BEIRATKOZÁS

 

HIRDETMÉNY ÓVODAI BEIRATKOZÁSRÓL

 

NYILT NAPOK AZ ÓVODÁKBAN 2024

 

A hírek menüpontba felkerült a 2024 évi nyári nyitvatartási rend.

 

A hírek menüpontba került fel a Ovifoci és Néptánc tájékoztató!

 

A Hírek és a Szülőknek szól menüben találhatók meg a Tagovodák Körzethatárai!

 

A Szülőknek szól menü pontba feltöltésre került a tankötelezettség megkezdésének halasztására vonatkozó szülői tájékoztató.

 

Elérhetőségek
1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc u. 110. OM: 034753

Pedagógiai Program

Tagóvodánk rövid bemutatása:

 

A Zsongás tagóvoda Csepelen (1213.Kőrösi Sándor u.11.) a Kék iskolával szemben a lakótelep és a kertes házak által övezve található. Nagy, több részre tagolódó árnyékos, fákkal beültetett udvara van, minden csoportnak külön résszel, ahol új, korszerű játékeszközök biztosítják gyermekek mozgásos fejlődését.

Egy-egy elkerített kertrészben a gyerekeknek lehetőségük van magok, virágok, zöldségek, gyümölcsök ültetésére, gondozására.

Az emeleten elhelyezkedő csoportszobák, tágasak, világosak, berendezésük korszerű.  Elrendezésük, kialakításuk, dekorálásuk tükrözi az ott dolgozók ízlését, a gyermekek igényét. A nyugodt játék, a felajánlott, választható tevékenységek feltételeinek megteremtését segítik a mobilizálható bútorok.

Minden csoportnak külön öltözője van, két csoport osztozik a mosdó és WC helyiségen, a fiúknak piszoár is rendelkezésére áll. A mosdó felújítása, korszerű szaniterekkel való ellátása, a padló és a fal csempeborítása a közelmúltban valósult meg.

2014 augusztus végén készült el a teljes udvar aszfalt borítása a szükséges füvesítéssel együtt önkormányzati támogatással.

Kincskereső Program néven (az Egyesített Óvoda Pedagógiai Programjának kiegészítéseként) a nevelőtestület figyelembe vette a helyi adottságokat, a családok igényeit, szakmai tudásukat, elkötelezettségüket.

Az óvoda nevelési profilja az „Intenzív, rendszeres mozgással a mozgás szeretetére épülő egészségfejlesztő életvitel, életmód megalapozása.”

A gyermekek számára a spontán mozgásos tevékenységekhez igyekeznek a pedagógusok eszközöket biztosítani, folyamatosan bővíteni, korszerűsíteni a kínálatot.

Szeretetteljes, biztonságot nyújtó, érzelem gazdag, befogadó óvodai környezete teremtünk, melyben a nevelési folyamat kiindulópontja a gyermek megismerése. nevelőmunkánk alapja a gyermek és felnőtt közötti érzelmi kapcsolat, melyet a bizalom, a figyelem, a szeretet táplál.

Sok külső programot is szerveznek a pedagógusok, kirándulások, múzeum- állatkert-, kiállítás-, operalátogatások.

Nevelőtestületünk minden tagja egy-egy kerületi szakmai munkaközösség tagjaként újítja meg szakmai tudását.

Az óvoda alapítványa a szülők támogatásával működik, a pedagógiai program megvalósítását, a nevelési célok elérését, az eszközfejlesztést segíti. Az alapítványból befolyt összegből fejlesztések, gyermekek ajándékozása, az óvodai nevelés hatékonyabbá válása valósul meg.

Kövess minket