Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda
Hírek

ISKOLAI BEIRATKOZÁS

 

HIRDETMÉNY ÓVODAI BEIRATKOZÁSRÓL

 

NYILT NAPOK AZ ÓVODÁKBAN 2024

 

A hírek menüpontba felkerült a 2024 évi nyári nyitvatartási rend.

 

A hírek menüpontba került fel a Ovifoci és Néptánc tájékoztató!

 

A Hírek és a Szülőknek szól menüben találhatók meg a Tagovodák Körzethatárai!

 

A Szülőknek szól menü pontba feltöltésre került a tankötelezettség megkezdésének halasztására vonatkozó szülői tájékoztató.

 

Elérhetőségek
1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc u. 110. OM: 034753

Intézményünkre vonatkozó egyediségek

 

Mottónk:

„Milyen embert is akarunk formálni?

A válasz egyszerű: egészséges testű, akaraterős,

jó ítéletű, értelmes, tettre kész,

szép célokért hevülő és áldozó embereket,

akik meg tudják érteni és élni a szépet

és nagyot minden téren,

akik az életüket ki is tudják tölteni tartalommal,

akik megértik a dolgok összefüggéseit,

akik átérzik azt, hogy emberi közösségben élnek,

amely csak a kölcsönösségen, méltányosságon,

és jóakaraton épülhet.”

 

(Szent- Györgyi Albert)

 

Minden kolléga szakmailag felkészült, elhivatott, hiteles, a gyermekek mindenek felett álló érdekét tartja szem előtt munkája során.

Folyamatos önképzéssel fejlesztjük önmagunk, hogy a környezeti változásoknak megfeleljünk és hatékonyságunk eléréséhez új alapelveket, módszereket, eszközöket ismerhessünk meg.

Mozgásfejlesztő programunk keretében olyan mozgásfejlesztési feltételeket alakítunk ki, amelyek használatával a gyermekek fejlesztése belső motivációval érhető el.

Eszközrendszerünk alkalmazásával a gyermekeket olyan ingerek érik, amelyek segítségével adaptívabban tudnak reagálni az őket belülről és kívülről érő hatásokra. Ezért az egész napos óvodai élet során törekszünk a gyermekek mozgásszükségletének kellő mennyiségű kielégítésére (mozgáskoordináló eszközök a csoportszobában, udvaron). Olyan cselekvési alkalmakat hozunk létre, amelyekből a gyermek önállóan választhat a benne rejlő lehetőségek alapján.

Olyan mozgásfejlesztő eszközrendszer kiépítésére törekszünk, amely mozgássorozatok végzésére alkalmas, többféle izomcsoportot mozgat meg, az eltérő fejlődésű ütemű gyerekek mindegyike megtalálja a számára megfelelő fokozatot.

Mozgásfejlesztő programunk – közvetett módon – kedvező hatással van a pszichikus tulajdonságok, az érzékelés-, az észlelés-, a megértés-, a képzelet-, az emlékezet-, a gondolkodás fejlődésére, így mozgásfejlesztésük hozzájárul az iskolába való beilleszkedés közvetett elősegítéséhez.

Kövess minket