Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda
Közelgő események

Nincsenek következő események.

Hírek

A Szülőknek szól menü pontba feltöltésre került a tankötelezettség megkezdésének halasztására vonatkozó szülői tájékoztató.

 

A hírek menüpontba felkerült a 2021 évi nyári nyitvatartási rend.

 

A hírek menüpontba került fel a Ovifoci és Néptánc tájékoztató!

 

A Hírek és a Szülőknek szól menüben találhatók meg a Tagovodák Körzethatárai!

 

 

Elérhetőségek
1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc u. 110. OM: 034753

Intézményünkre vonatkozó egyediségek

 

A Tátika Tagóvoda Csepel központjában található.  Ebben az évben 36 éves lesz az intézmény. Mind az 5 csoportban közel azonos életkorú gyermekek nevelése valósul meg.

Az elmúlt évben az intézmény személyi állománya teljesen megváltozott, személyében megfiatalodott, megerősödött. Mi hosszú távon gondolkodunk. Szakmailag jól képzett, felkészült munkatársak az egyéni igényeket figyelembe véve építik be a pedagógiai programba a minőségi szolgáltatást.

Céljaink megvalósítása és a szülők igényeinek figyelembe vételével megfelelő szolgáltatásokat, és speciális, színes, változatos napirendet biztosítunk gyermekeinknek. Ebben az évben a drámajátékok, Tátika Műhelyprogram, zene-ovi, néptánc, hit- és vallásoktatás (katolikus, református), csepeli utánpótlás foci, tanköteles korúaknak vízhez szoktatás-úszás fakultatív programokat indítottuk el.

Nagy hangsúlyt kap a szabadjáték, a mozgás, mint a kisgyermek legalapvetőbb és a legjobb személyiségfejlesztő tevékenysége.  Kiemelt helyen kezeljük az anyanyelvi nevelést és fejlesztést.

Az első benyomás a külső-belső megjelenés.  Az óvoda arculata a rend, a tisztaság, a jó légkör, nyugodt hangulat, a gyermekek, felnőttek tisztelete, a nem dohányzó munkatársak.

A tervezés, építhetőség, fenntarthatóság, e három terület egymásra épülő és egyedülálló garanciát jelent az igények kielégítéséhez.

Az intézményben dolgozók személyében rejlő értékek hozzáadásával tartható fenn a kiszámíthatóság, megbízhatóság. Felkészültek vagyunk a tehetséggondozás, a felzárkóztatás és az esélyegyenlőség megvalósítása tekintetében.

 Az integráció megvalósításához a személyi feltételek mindenkor biztosítottak, így az óvodapedagógusok mellett főállású gyógypedagógus, logopédus, pszichológus és pedagógiai asszisztens látja el ezt a feladatot. Alapellátás keretében továbbra is logopédus és pszichológus segíti a gyermekek szakirányú fejlesztését.  Az óvodai alapellátás mellett integrálunk beszédfogyatékos-, és egyéb pszichés fejlődési zavarral küzdő gyermekeket.

Akkor érezhetjük jól magunkat, ha a szülőkkel, a családdal együtt gondolkodunk, és közel azonos nevelési elveket vallunk, hisz ez a közösségben történő nevelés elengedhetetlen feltétele.

A néphagyományok, szokások óvodai szintű közös ünneplések gazdagabb tartalommal töltődnek, ha a családokat közel engedjük gyermekeikhez. A szülőknek tudniuk kell, hogy csak velük és együtt vagyunk képesek a kölcsönös tisztelettel és bizalommal a gyermekek tudatos nevelésére.

Az udvar és a játékeszközök felújítása 2016. nyarán megtörténik. Ezáltal az óvoda külső arculata teljesen megváltozik, átalakul. Minden új és régi gyermeket szertettel várunk  a EU. konformnak maximálisan megfelelő játszóparkunkba.

„ A választani tudás azt jelenti, hogy tudjuk mi a legjobb.” (kínai bölcsesség)

Kövess minket