Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda
Hírek

ISKOLAI BEIRATKOZÁS

 

HIRDETMÉNY ÓVODAI BEIRATKOZÁSRÓL

 

NYILT NAPOK AZ ÓVODÁKBAN 2024

 

A hírek menüpontba felkerült a 2024 évi nyári nyitvatartási rend.

 

A hírek menüpontba került fel a Ovifoci és Néptánc tájékoztató!

 

A Hírek és a Szülőknek szól menüben találhatók meg a Tagovodák Körzethatárai!

 

A Szülőknek szól menü pontba feltöltésre került a tankötelezettség megkezdésének halasztására vonatkozó szülői tájékoztató.

 

Elérhetőségek
1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc u. 110. OM: 034753

Különlegességeink

 

Óvodánk Csepel kertvárosában található. Családias hangulatú, két vegyes életkorú csoporttal működő intézmény.  Az együtt élő és tevékenykedő, három korosztályba tartozó gyerekek között testvéries barátság alakult ki. A legfontosabb célunk a környezeti nevelés, mely komplex módon szervezett tevékenységekben nyilvánul meg. /pl: komposztáló fenntartása, használata, hagyományok ápolása, Föld napja, Madarak fák napja, Víz világnapja/

 

A helyi sajátosságok lehetővé teszik, hogy a gyermekek a jó levegőn biztonságos környezetben nevelkedjenek és a testi-lelki egészségük fejődése biztosítva legyen.

Nagy hangsúlyt fektetünk a szabadjátékra,a mozgásfejlesztésre mind kötött és mind kötetlen formában , pl. mindennapos testnevelés, mozgásfoglalkozás.

 

A gyermekek gyűjtő munkájának eredménye az állandó „MACI” kiállítás és a régi játékok gyűjteménye.

 

A nevelési év folyamán nyílt programok tarkítják az óvoda életét, melyeken a szülők is szeretnek részt venni.

Pl: Szüreti mulatság, kirándulás a Duna-partra,kompozás, karácsonyi kézműves délután műsorral egybekötve, Pál napi mulatság,húsvéti kézműves délután, buszos kirándulások, anyák napi és évzáró műsor.

 

Havonta külsős előadókat hívunk meg. Zenés-bábozós-bűvész műsorokat láthatnak a gyermekek.

 

Fontos még elmondani, hogy a tanulási és nevelési tervünk fő törekvése, hogy a tanulási képességek célzott fejlesztésével minden gyermeket lehetőségeihez mérten felkészítünk a zökkenőmentes iskolakezdésre, az iskolai beilleszkedésre.

Kövess minket