Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda
Hírek

NYILT NAPOK AZ ÓVODÁKBAN 2023

 

A hírek menüpontba felkerült a 2023 évi nyári nyitvatartási rend.

 

A hírek menüpontba került fel a Ovifoci és Néptánc tájékoztató!

 

A Hírek és a Szülőknek szól menüben találhatók meg a Tagovodák Körzethatárai!

 

A Szülőknek szól menü pontba feltöltésre került a tankötelezettség megkezdésének halasztására vonatkozó szülői tájékoztató.

 

Elérhetőségek
1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc u. 110. OM: 034753

Rólunk

Óvodánk Csepel kertvárosi részén a csendes, kis forgalmú Repkény utcában található, közel a Kis-Duna parthoz.

Játszóudvarunk két részre tagolódik. Udvarunk 2020-as felújítása során csúszdavárral, süllyesztett trambulinnal, rugóshintákkal, fészekhintákkal, esztétikus homokozókkal, babaházakkal, biciklipályával gazdagodott. A játékok alkalmasak a mozgásfejlesztésre, a nagy zöldterületek pedig a mozgásigény kielégítésére. Sportpályánk lehetőséget kínál a rendszeres mozgásos foglalkozások és szabadidős sporttevékenységek szervezéséhez. Számtalan tapasztalatszerzési lehetőség várja a gyerekeket a számukra kialakított „kiserdőben”, önálló felfedezéseket tehetnek a kerti tavunkat megfigyelve, illetve alkalmuk van kerti munkák kipróbálására, állatgondozásra. Madárbarát kertként sok féle marárral ismerkedhetnek meg a gyerekek, a „bogárhotelben” is érdekes felfedezéseket tehetnek a rovarok életéről.

Óvodánkban három csoport működik 23-25 fővel, vegyes életkorú összetétellel. Csoportszobáink tágasak, jól felszereltek, a gyerekek számára elegendő tér, változatos eszközök állnak rendelkezésre az önfeledt játékhoz, tapasztalatszerzéshez, ismereteik gyarapításához és egyéni képességeiknek kibontakoztatásához. Csoportszobáinkban az akváriumok gondozásával erősítjük a felelős állattartást, a természetsarokban pedig évszakokhoz igazodó megfigyeléseket tehetnek a gyerekek. Kiszolgáló helységek mellett rendelkezünk tornaszobával, amely a minden napos mozgásnak és a testnevelés foglalkozásoknak ad helyet.

1996 óta foglalkozunk kiemelten a környezeti neveléssel. Nevelőtestület minden tagja úgy érzi, hogy a továbbiakban is kiemelten szeretne foglalkozni a környezeti neveléssel és mindezt szeretnénk egyre magasabb fokon tenni. Úgy érezzük, hogy nekünk is tenni kell azért, hogy a felnövekvő nemzedék számára természetessé váljon az- az igény, hogy egy egészségesebb, esztétikusabb, emberibb, fenntarthatóbb környezetben éljenek. Célunk, hogy a felnövekedő nemzedék környezettudatos, a természet kincseivel takarékoskodó, a természetet óvó személyiséggé váljon. Erre a szemléletre készítettük el Zöld Világ kiegészítő Pedagógiai Programunkat, melyben minden nevelési területen belül központi szerepet kap a környezet megismerésére, szeretetére és óvására nevelés. A tagintézmény-1996 óta, mint Környezet és Természetvédelmi Oktató Központ is ellátja feladatát, tagja a Környezeti és Természetvédelmi Oktató Központok Országos Szövetségének. Tanulási terveink alapja a külső világ tevékeny megismerése, melyek köré komplexen építik fel a nevelési tartalmakat.. Óvodánk elnyerte az Örökös Zöld Óvoda, illetve a Madárbarát kert címet. A fenntarthatóság jegyében igyekszünk kreatívan újrahasznosítani a szelektíven gyűjtött anyagokat, felhasználjuk kézművesedés, barkácsolás, játékkészítés során.

Óvodánkban többfél fakultatív programra nyílik lehetőség, melyen a gyerekek örömmel vesznek részt (angol, néptánc, akrobatikus rock and roll,  kick-box). Nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományok ápolására, ünnepek méltó megünneplésére, zöld jeles napok megtartására (szüret, Mikulás, karácsony, húsvét, születésnapok). Változatos programokat szervezünk a gyerekeknek, valamint igyekszünk bevonni a családokat, ezzel is segítjük a közösség erősödését (kézműves délutánok, családi kirándulások…). Ünnepnapjainkon a pedagógusok bábelőadással kedveskednek a gyerekeknek, a programok színesítésére külső előadókat is meghívunk (bűvész, bábszínház).  Nagy csoportosaink számára tehetségműhelyt és környezetvédő tábort szervezünk.

Alapítványunk nagyban segíti munkánkat, lehetőséget biztosítva a tárgyi eszközök beszerzésére, a programok megvalósítására.

Kövess minket