Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda
Hírek

ISKOLAI BEIRATKOZÁS

 

HIRDETMÉNY ÓVODAI BEIRATKOZÁSRÓL

 

NYILT NAPOK AZ ÓVODÁKBAN 2024

 

A hírek menüpontba felkerült a 2024 évi nyári nyitvatartási rend.

 

A hírek menüpontba került fel a Ovifoci és Néptánc tájékoztató!

 

A Hírek és a Szülőknek szól menüben találhatók meg a Tagovodák Körzethatárai!

 

A Szülőknek szól menü pontba feltöltésre került a tankötelezettség megkezdésének halasztására vonatkozó szülői tájékoztató.

 

Elérhetőségek
1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc u. 110. OM: 034753

Rólunk

Bemutatkozik a Napsugár Tagóvoda

 A Napsugár Tagóvoda Csepel kertvárosi övezetében található. Gyalogosan és tömegközlekedési eszközzel is jól megközelíthető. Tagóvodánk 100 óvodás korú gyermeknek biztosít férőhelyet. Az intézmény sajátos arculata: Befogadó nevelés a mozgásfejlesztés kiemelésével. Helyi nevelési célunk: A mozgásos készségek, képességek fejlesztésével a harmonikus összerendezett mozgás alakítása, megalapozása. Biztosítjuk az integráció feltételeit. SNI integráció: Mozgásszervi és/ értelmi fogyatékos, egyéb pszichés fejlődési zavarral küzdő gyermekek ellátását vállaljuk. 2007-től a teljes integráció valósul meg. A Napsugár Tagóvoda mind a négy csoportjában nevelünk sajátos nevelési igényű gyermekeket. AZ óvodapedagógusok munkáját szakképzett gyógypedagógusok, gyógypedagógiai asszisztens, pedagógiai asszisztens és dajkák segítik. Tagóvodánk a tehetséges gyermekek gondozására többféle programot biztosít. Az óvodába érkezéskor az első, amivel találkoznak a szülők, gyermekek az az udvar, ami 2019-ben újult meg. Szép új külsővel és játékokkal várja, csalogatja játékra a gyermekeket. Minden csoportnak saját udvarrésze van ahol különböző udvari játékok (mókuskerék, mászóka, kisház) illetve homokozó található. Az udvarunkon helyet kapott egy taktilis érzékelést fejlesztő akadálypálya is. Az óvoda ajtaján belépve két emeleten két-két csoportszoba, két fejlesztő szoba egy logopédiai szoba található. A második emelet lépcsőn, illetve a mozgássérültek számára lifttel is megközelíthető. Minden csoportszoba saját öltözővel, illetve saját mosdóval rendelkezik. A csoportszobák az itt dolgozó kollégák jó ízlését tükrözi. Színei meleg, barátságos, családias hangulatot árasztanak. Mindkét emeleten található egy-egy fejlesztő szoba. A felső szinti fejlesztő a korábbi gondnoki lakásból a szülők, illetve az óvoda pedagógusainak lelkiismeretes munkájával készült el. Ezekben a helyiségekben lehetőség nyílik, hogy az óvoda szakemberei, gyógypedagógusai az SNI és az egyéb fejlesztést igénylő gyermekek számára megfelelő, magas színvonalú ellátást biztosítsanak. Óvodánk olyan tornaszobával rendelkezik, ahol minden típusú fejlesztő eszköz és játék megtalálható. Óvodánk számos külső és belső helyszíni programot biztosít az ide érkező gyermekek számára. Az óvoda belső programjai közé tartozik az Ovi indító ünnepség, a Szüreti mulatság, a Tök jó délután, a karácsonyi ünnepség, Farsang, illetve az óvoda születésnapja, ami egy egyhetes programsorozat keretében kerül megrendezésre. Külső programként a gyermekek úszásoktatásra járnak(nagycsoport), A Bozsik-program keretében futballos óvodák közötti játékos megmérettetéseken vehetnek részt, illetve néptánc foglalkozásokon is amelyeket az óvodán belül külsős pedagógus tart.

Évről-évre részt veszünk a Parasport napján, ahol az óvodánkba járó gyermekek játékoskeretek között különféle érzékenyítő programokon vehetnek részt. Az óvodás évek alatt megtanulják az elfogadást, segítségadást a megértést a más fejlődésmenetű társaikkal szemben.

Gyermekképünk

“Mindenhez van jogom,

 hát játszom.

Fentről gyereknek, lentről

embernek látszom”

Kövess minket