Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda
Hírek

ISKOLAI BEIRATKOZÁS

 

HIRDETMÉNY ÓVODAI BEIRATKOZÁSRÓL

 

NYILT NAPOK AZ ÓVODÁKBAN 2024

 

A hírek menüpontba felkerült a 2024 évi nyári nyitvatartási rend.

 

A hírek menüpontba került fel a Ovifoci és Néptánc tájékoztató!

 

A Hírek és a Szülőknek szól menüben találhatók meg a Tagovodák Körzethatárai!

 

A Szülőknek szól menü pontba feltöltésre került a tankötelezettség megkezdésének halasztására vonatkozó szülői tájékoztató.

 

Elérhetőségek
1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc u. 110. OM: 034753

Mesevár Óvoda Különlegességeink

 

Csepel Önkormányzata Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda

Mesevár

Tagóvodája

  1. Budapest, Simon Bolivár sétány 4-8.

 

AJÁNLÁS

Intézményünk Budapest Csepel belvárosának szoros közelségében egy lakótelep közepén helyezkedik el. Intézményünk az egyetlen olyan közoktatási intézmény az országban, amely Nagy Imre nevét viseli.

A Mesevár óvoda a helyi társadalom többcélú családközpontú, nevelési, oktatási, kulturális és sport intézmény komplexusának és közösségi központjának egyik intézménye.

Az épület komplexumban hat intézményegység kezdte meg működését: 1984-ben az általános iskola, 1985-ben a könyvtár és a közművelődés, 1986-ban bölcsőde és az óvoda, 1999-ben az Alapfokú Művészeti Iskola, valamint hozzá tartozó tornacsarnok és étterem valamint egy újonnan épült a 21. század igényeit kielégítő modern sportcsarnok. 1997-ben, intézményünkben kapott helyet az autista – csoport, mely napjainkban a szükségletek kielégítéséért már három speciális ellátást kielégítő csoportban működik.

 

Óvoda intézményegység

 

Az Alapító Okiratban foglaltak szerint az óvodai férőhelyek száma 176 fő. Óvodánkban megkésett beszédfejlődésű, beszédfogyatékos, az autizmus-spektrum zavarral diagnosztizált gyerekek és az ételallergiás gyerekek integrációját.

A gyermekek fejlődésében pszichológus, gyógypedagógus, logopédus, és ezeken a területeken képzett óvodapedagógusok nyújtanak segítséget. Pedagógusaink és a segítő kollégáink folyamatosan képzik magukat az adott szakterületeken. Fontosnak tartjuk a családok és óvodánk dolgozóinak együttműködését a gyermekek harmonikus és kiegyensúlyozott testi és lelki fejlődésének érdekében. Sokféle programot szoktunk szervezni a családok számára ahol kölcsönösen megismerhetjük egymást és a pedagógusok fejlesztő munkáját.

Az óvoda épületét lakótelepi házak övezik megóvva bennünket és játszóudvarunkat a káros zajtól és a közvetlen portól. Külső udvarunk nagy az új kor biztonsági és esztétikai igényeinek megfelelő, csoportonként elhatárolt, árnyat adó fákkal, nagy homokozókkal, fa játékvárakkal, hintákkal az örömteli mozgásnak biztosítanak teret. A gyermekek kényelmét, egészséges fejlődését szolgálják továbbá a meleg napokban hűsítő párakapuk, és ivóvíz kutunk. A csoportok belső kertekre is nyílnak, ahol a növénygondozás minden fázisát közösen végzett tevékenységek által boldogan és tevékenyen élik meg gyermekeink.

Óvodánkban a hat csoportot a gyermekek kedvenc állataikról neveztük el: Csiga, Maci, Méhecske, Süni, Nyuszi, Katica. Helyiségeink tágasak, világosak, jól felszereltek, hangulatosak. Falainkat tehetséges dolgozóink festették át barátságos mesefigurákkal.

 

Pedagógiai programunk

 

Az Apróságok Mindennapi Kalandjai Pedagógiai programmal működő, örömteli élményszerzési lehetőségekben gazdag tevékenységeket kínáló óvodánkba a gyermekek szívesen járnak. Gyermeki személyiségüket elfogadás, szeretet, megbecsülés és bizalom övezi. A 3-6-7 éves gyermekek számára a játék elsődleges, meghatározó, mással nem helyettesíthető tevékenység, legfőbb élményforrás. Ennek tudatában biztosítjuk, hogy személyiségfejlődésük elsődleges színterévé, eszközévé a szabad játék váljon. A kompetencia alapú nevelés szellemében sokféle párhuzamos tevékenység, cselekvési lehetőség kipróbálásához, gyakorolásához biztosítjuk a feltételeket nap, mint nap.

Helyi egészségfejlesztő programunkban megfogalmazott feladatok értelmében – Prevencióval az egészséget támogató családi környezet segítő támogatását, valósítjuk meg.

A környezettudatos magatartás alakításának intézményi innovációja ad arra lehetőséget, hogy a gyerekeket arra neveljük, hogy tiszteletben tartsák a környezetüket, tudatosítva és gyakorolva, hogyan tudunk harmóniában élni világunkban a természeti és társadalmi fenntarthatóságra törekvés elve szerint. Büszkék vagyunk, hogy 2009-ben, és 2012-ben és 2015-ben is elnyertük a Zöld Óvodacímet. Ez kötelez minket arra, hogy prioritást kapjon a fenntartható fejlődés gondolata a továbbiakban is.

Bízunk abban, hogy bemutatkozásunk által sikerült óvodánk életébe bepillantást nyerniük.

 

A Mesevár tagóvoda minden dolgozója nevében:

 

 

Szikora Hajnalka

Tagintézmény vezető

 

 

 

 

 

Kövess minket