Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda
Hírek

ISKOLAI BEIRATKOZÁS

 

HIRDETMÉNY ÓVODAI BEIRATKOZÁSRÓL

 

NYILT NAPOK AZ ÓVODÁKBAN 2024

 

A hírek menüpontba felkerült a 2024 évi nyári nyitvatartási rend.

 

A hírek menüpontba került fel a Ovifoci és Néptánc tájékoztató!

 

A Hírek és a Szülőknek szól menüben találhatók meg a Tagovodák Körzethatárai!

 

A Szülőknek szól menü pontba feltöltésre került a tankötelezettség megkezdésének halasztására vonatkozó szülői tájékoztató.

 

Elérhetőségek
1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc u. 110. OM: 034753

Rólunk

 

 

„Olyan ez az óvoda,
mint egy mese -palota
csupa dal, csupa vers
csupa játék.

 

Énekel itt valahány
kicsi fiú, kicsi lány.
Ha lehetne még,
én is ide járnék.”

 

Tagóvodánk 1982-ben kezdte meg működését. Jelenleg 6 vegyes csoportban folyik az óvodás korú gyermekek nevelése. Területi elhelyezkedése kedvező, járművekkel jól megközelíthető, a HÉV közelsége lehetővé teszi a belvárosba való továbbutazást a szülők számára. Csoportszobáink világosak, tágasak, jól felszereltek. Lehetőséget biztosítanak változatos játéktevékenységek folytatására, ami az óvodáskorú gyermekek elsődleges, legfontosabb tevékenysége. A tapasztalatszerzés, az ismeretek átadása is a játékon keresztül valósul meg. Az árnyékos felújított udvar a környék zöld szigete a lakótelepi környezetben, mely lehetővé teszi az egész napos levegőn tartózkodást.

Kiemelten foglalkozunk az egészséges életmód alakításával. Az egészség számunkra érték, és mint fogalom nem csak a testi egészséget jelenti, hanem a lelki és a szociális egészséget is.

2013-tól beszédzavarral, illetve 2019-től autizmus spektrum zavarral küzdő sajátos nevelési igényű gyermekek integrált nevelését is ellátjuk. 2020-tól a munkánkat segíti egy takarítónő és egy státuszon lévő gyógypedagógus.

Pedagógiai Programunk megvalósításával azt a szigetet kívánjuk megteremteni a tagóvodánkba járó gyermekek számára, ahol nyugodt, kiegyensúlyozott légkörben, érzelmi biztonságban töltik napjaikat, megtapasztalják és megtanulják kifejezni érzéseiket verbális és nonverbális úton. Bizalommal fordulnak nevelőikhez, társaikhoz, kölcsönösen elfogadják egymást, alkalmazkodni tudnak a csoport szokásaihoz. Egészséges önbizalommal mondják el élményeiket, véleményüket. Gondolkodási műveleteik gyakorlásában érdeklődők, kezdeményezők aktívak. Hiszünk abban, ha egy gyermek érzelmileg biztonságban érzi magát, akkor nyitottá, érdeklődővé és befogadóvá válik a világ iránt.

A szülőkkel nevelőpartneri kapcsolat kialakítására törekszünk, amelyben kiemelt szerepet kapnak a közös programok is: pl. Sportnap, Majális, Karácsonyi játszódélután, Húsvéti kézműves délután, ünnepek, kirándulások, Szülők klubja,… stb.

 

 

Kövess minket