Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda
Hírek

ISKOLAI BEIRATKOZÁS

 

HIRDETMÉNY ÓVODAI BEIRATKOZÁSRÓL

 

NYILT NAPOK AZ ÓVODÁKBAN 2024

 

A hírek menüpontba felkerült a 2024 évi nyári nyitvatartási rend.

 

A hírek menüpontba került fel a Ovifoci és Néptánc tájékoztató!

 

A Hírek és a Szülőknek szól menüben találhatók meg a Tagovodák Körzethatárai!

 

A Szülőknek szól menü pontba feltöltésre került a tankötelezettség megkezdésének halasztására vonatkozó szülői tájékoztató.

 

Elérhetőségek
1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc u. 110. OM: 034753

Rólunk

 

Óvodánk zöld szigetként helyezkedik el Csepel kertvárosi részén. Az épületben két, maximum 25 létszámú vegyes korosztályú csoport működik, így a családias légkör meghatározó. Kis óvoda lévén mindenki ismer mindenkit, így a gyerekek bizalommal fordulhatnak bármelyik felnőtthöz. Az újonnan érkező gyermekek részére a járványhelyzet alakulásától függően igyekszünk biztosítani az anyás beszokás lehetőségét a könnyebb beilleszkedés érdekében. A zökkenőmentes óvodakezdést segítjük azzal is, hogy a szülőkkel történő egyeztetés után döntünk arról, hogy egy csoportban vagy külön csoportba járjanak a testvérek.

Tagóvodánk SNI (sajátos nevelési igényű) gyermekeket ellátó óvoda, az egyéb pszichés zavarral küzdő gyermekek befogadása is feladatunk. Óvodapedagógusaink több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkeznek, munkánkat a pedagógiai asszisztensen, a dajkákon és a kertészen kívül gyógypedagógus, logopédus és pszichológus segíti.

Helyi kiegészítő nevelési programunk a „Komplex Környezeti Nevelés”, melynek megvalósítását a szülők maximálisan támogatják, örömmel fogadják. A gyakorlati munkát a nevelőtestület által összegyűjtött ötletekből készült, évszakokra bontott komplex terv segít megvalósítani. Célunk olyan gyermekek nevelése, akik érzékenyek a természet, a környezet szépségei iránt, megbecsülik annak értékeit, tisztelik a múlt örökségeit.

A csoportszobákban és a közlekedő terekben fő díszítőelemnek tekintjük a zöld növényeket, ezzel is hangsúlyozva a természetközeli életmód fontosságát. A csoportszobákban kialakított természetsarok biztosítja a napi szintű megfigyelések lehetőségét, melynek gondozása, bővítése a gyerekek aktív bevonásával történik.

Hatalmas, felújított udvarunkon számtalan fa ad hűsítő árnyékot, ezen kívül kiserdő, gyümölcsös, veteményes és fűszernövénykert teszi nem csak a játék kiváló helyszínévé, hanem helyben ad lehetőséget a természet változatos megfigyelésére is A gyönyörű, faszerkezetes előtető alatt sokféle tevékenységgel tudjuk kiegészíteni az udvari tartózkodást, pl.: a nyári időszakban a reggelizés és az uzsonnázás itt zajlik. A mindennapi mozgás lehetőségét nem csak az udvaron tudjuk megszervezni, hiszen óvodánk rendelkezik tornaszobával is, így rossz idő esetén ott tudjuk biztosítani a gyerekek mozgásszükségletének kielégítését.

Kiemelten kezeljük az állatgondozáson keresztül a felelős magatartás megalapozását. Nagy kedvencek a teknősök, akik hamar hozzászoktak a rengeteg szeretethez és gondoskodáshoz, amit az óvodába járó gyermekektől és felnőttektől kapnak.

Az udvaron, a kerületben egyedülálló módon egy törpetyúk pár életmódjának megfigyelésére, gondozására van lehetőségük gyermekeinknek.

Számunkra a természet- és környezetvédelem a mindennapok gyakorlata a közvetlen környezetünkben, és a kirándulásainkon egyaránt. Módszereink közül kiemelkedik a szenzitív környezetpedagógia, amellyel óvodásaink közvetlen érzékszervi tapasztalataira építve tágítjuk ismereteik körét.

Minden évszakban szervezünk visszatérő kirándulást a közeli kiserdőbe, de ellátogatunk távolabbi helyekre is, pl. a szabad természetbe, múzeumba, cseppkőbarlangba, szelektív hulladékudvarba, a balettintézetbe stb. A hagyományos ünnepek mellett hangsúlyt helyezünk a természeti ünnepekről való megemlékezésekre, a néphagyományok ápolására, melyek egy részét a szülőkkel közös programként szervezzük. Minden évben két héten keresztül vesznek részt nagycsoportosaink az önkormányzat által biztosított úszásoktatáson, ezen kívül a szülők igénye alapján lehetőséget biztosítunk játékos angol-, akrobatikus rock and roll- és néptánc-tanulásra. Alkalmanként kulturális programokkal (pl. bábszínház) és külső előadókkal (pl. Madártani Intézet) színesítjük óvodai életünket. A nagycsoportosoknak külön programokat, foglalkozásokat szervezünk, ezzel is segítve őket az iskolára való felkészülésben.

REMÉLJÜK A KÖVETKEZŐ TANÉVBEN MÁR NEM KORLÁTOZZA A COVID JÁRVÁNYAZ ÉLMÉNY- ÉS TAPASZTALATSZERZŐ PROGRAMOK MEGTARTÁSÁT.

Kövess minket