Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda
Hírek

ISKOLAI BEIRATKOZÁS

 

HIRDETMÉNY ÓVODAI BEIRATKOZÁSRÓL

 

NYILT NAPOK AZ ÓVODÁKBAN 2024

 

A hírek menüpontba felkerült a 2024 évi nyári nyitvatartási rend.

 

A hírek menüpontba került fel a Ovifoci és Néptánc tájékoztató!

 

A Hírek és a Szülőknek szól menüben találhatók meg a Tagovodák Körzethatárai!

 

A Szülőknek szól menü pontba feltöltésre került a tankötelezettség megkezdésének halasztására vonatkozó szülői tájékoztató.

 

Elérhetőségek
1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc u. 110. OM: 034753

Programok

 

Autómentes Nap: szeptember 22-én Európa szerte az Autómentes Napot ünnepeljük. Ezen a „zöld” jeles napon a gyermekek kerékpárral, rollerrel, gyalogosan érkeznek az óvodába, melyek a fenntartható fejlődést célozzák meg. A hét folyamán a csoportjainkban a környezetvédelem illetve a helyes közlekedési magatartás, a szabályok megismerése és betartása köré szerveződnek tevékenységeink.

Szüret: A népszokásokkal való ismerkedés elősegíti az olyan magatartásformák kialakulását, amelynek lényeges eleme a hagyományőrzés, a népi kultúra, a nemzeti értékek megbecsülése. Minden ősszel visszatérő jeles nap az óvodánkban, a szüreti szokások felelevenítése, a hozzá kapcsolódó népi játékok, a néptánc a szőlő darálása, és préselése. Ebbe természetesen a szülőket is bevonjuk, hogy együtt éljük meg ennek a szép hagyománynak a fenntartását.

 

Madarász ovi: Az iskolába készülő gyermekek rendszeres időközönként vesznek részt ebben a tevékenységben, ahol etetőt állítanak, távcsővel figyelik tollas vendégeinket, madárdalt hallgatnak, tollak gazdái után nyomoznak, játszanak. Ezen a foglalkozáson minden nevelési évben, csak az iskolába készülő gyermekek vesznek részt.

 

Állatok Világnapja: jó alkalmat kínál, hogy a gyerekek megismerkedjenek az állatvilággal, az állatgondozás szabályaival. A zöld jeles nap egyrészt az állatok védelmére másrészt a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet. Ezért a gyermekek ezen a napon a szülőkkel együtt egy játékos délelőttön vehetnek részt az óvodában.

 

Nemzeti Ünnepeink: Az ünnepekkel közvetítjük a nemzeti kultúránk értékeit, az érzelmi ráhangolódást aktuális mesékkel, versekkel, dalokkal, játékokkal biztosítjuk.

 

Zöld ovi születésnap: Egy születésnap alkalmával jó visszaemlékezni, hogy mi minden történt a múltban. Az óvodás gyermekeinkkel együtt dalokkal, versekkel és „zöld” tortával ünnepeljük a Fenyves tagóvoda kiteljesedésének eddig elért eredményeit.

 

Könyvtárlátogatás az iskolába készülőknek, az iskolába készülő gyermekekkel közösen, rendszeresen könyvtárba látogatunk

 

Kézműves délutánok: Célunk: hogy az óvoda és a családok kapcsolata a közös programokkal, tevékenységekkel erősítse az összedolgozás, az összetartozás élményét. A szülők a közös tevékenységen keresztül megfigyelhetik gyermekeik közösséghez való viszonyát és az abban elfoglalt helyét.

 

Karácsonyi alapítványi kézműves vásár: Célja: a felnövekvő nemzedék óvodába járó tagjainak minél nagyobb esély biztosítása az egészséges testi-lelki fejlődéshez,

a környezettel való optimális kapcsolat kialakításához.

 

Mikulás: A mikulásvárás óvodánk fontos hagyományaihoz tartozó ünnep.

 

Mikulás napi sportvetélkedő: kerületi rendezvény

 

Karácsonyi ünnepség: A karácsonyi ünnepet megelőző hetekben, napokban a tevékenységek a karácsony ünnepe köré szerveződnek. Felelevenítjük az ünnephez tartozó szokásokat, hagyományokat és az iskolába készülő gyermekek kis műsort adnak elő a társaiknak.

 

Farsang: Nálunk a farsang egy hétig tart. Ügyességi játékok, táncház, pizsama party, táncház, jelmezes felvonulás.

 

Bábszínház: havonta egy alkalommal szülői hozzájárulással szervezzük meg a programot.

 

Iskolalátogató: az iskolába készülő gyermekekkel ellátogatunk a Mátyás Király Általános Iskolába

 

Természettudományi múzeum látogatása: az iskolába készülő gyermekekkel

 

Húsvét: a fiúk meglocsolják a lányokat, akikkel az ünnep előtt tojást festünk. Az óvoda kertjében a húsvéti nyuszi ajándékokat rejt el, amit a gyermekek örömmel keresgélnek a délelőtt folyamán.

 

Víz Világnapja: játékos délelőtt, ahol a szülők, különböző állomásokon együtt játszhatnak a gyermekeikkel.

 

Föld Napja: ezen a „zöld” jeles napon kirándulni megyünk.

 

Madarak és Fák napja: a „zöld” jeles nap célja, hogy a szülőkkel együtt töltött délelőtt folyamán játékokon keresztül felhívjuk a figyelmet a fák a természet megóvására a madarak védelmére.

 

Gyermeknap: ezen a napon csak játszunk. Arcfestés, ajándékok, tánc, sok-sok játék.

 

Apák Napja: ez a nap csak az apukáké. Ilyenkor anyukák délután nem jönnek az óvodába, csak az apukák, ahol a gyermekükkel részt vesznek egy versenyen, aminek jutalma az „ Apák Gyöngye” cím elnyerése.

 

Anyák Napja: meghitt műsor keretében köszöntjük az édesanyákat.

 

Évzáró: ahol lezárjuk az évet és elköszönünk az iskolába készülő gyermekektől.

 

Minden páros szerdán az iskolába készülő gyermekeknek iskolai előkészítő foglalkozásokat tartunk

 

 

A Nagycsoportosoknak ingyenes 10 alkalmas úszásoktatás

Fakultatív programok:

  • Rock and roll
  • néptánc
  • sakkoktatás

A fakultatív programok indításához minden nevelési év elején szülői felmérést végzünk.

 

Kövess minket