Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda
Hírek

ISKOLAI BEIRATKOZÁS

 

HIRDETMÉNY ÓVODAI BEIRATKOZÁSRÓL

 

NYILT NAPOK AZ ÓVODÁKBAN 2024

 

A hírek menüpontba felkerült a 2024 évi nyári nyitvatartási rend.

 

A hírek menüpontba került fel a Ovifoci és Néptánc tájékoztató!

 

A Hírek és a Szülőknek szól menüben találhatók meg a Tagovodák Körzethatárai!

 

A Szülőknek szól menü pontba feltöltésre került a tankötelezettség megkezdésének halasztására vonatkozó szülői tájékoztató.

 

Elérhetőségek
1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc u. 110. OM: 034753

RÓLUNK

 

A Csalitos Tagóvoda négy csoportos, száz gyermeket befogadó, speciális, igen kedvező környezeti adottságokkal rendelkező intézmény, 2011-óta Zöld Óvoda. Csepel kertvárosi övezetében, csendes mellékutcában, forgalmas főúttól távol helyezkedik el. Az épületet árnyas udvar öleli körül, melynek egyik felében a kerületben egyedülálló közlekedési park található. Közvetlen szomszédságunkban egy helyi önkormányzati védettséget élvező zöldterület húzódik, ahol őshonos homoki-gyepi növénytársulás megismerésére kínálkozik lehetőség. Gyalogosan megközelíthető a ma már országos védettségű Tamariska domb, a Ráckevei Duna-ág, valamint a Kis-Duna öböl, melyek közelségük, és természeti gazdagságuk miatt fontos szerepet játszanak környezeti nevelésünkben.

A helyi adottságok, valamint a szülői igények figyelembevételével pedagógiai programunkban előtérbe helyezzük a természeti környezet megismerését és ezzel szoros összefüggésben a testi-lelki egészségvédelmet.

Tudatosan alakított természeti és tárgyi környezetben, lehetőséget nyújtunk a gyermekeknek a sokoldalú tapasztalatszerzésre az optimális fejlődés érdekében. Kiemelt szerepet kap a környezeti nevelés, mely komplex módon valósul meg, élmény,- és tevékenységközpontú, áthatja a gyermekek óvodai életének egészét, nevelőmunkánk minden területét.

Munkánkat alapjaiban meghatározza a környezettudatosság, melynek jelei minden tevékenységünkben megfigyelhetők, ennek eredménye, hogy a környezetvédelem beépül a gyermekek tudatába.

A környezet megismerését szolgálja a madárbarát kertünk csendes, félreeső szegletében kialakított „kiserdő,” a madárles, a kerti tó, a veteményes- és virágos kertek, gyógy és fűszernövény kert, lepkekert, fa óvoda, mezítlábas tanösvény, növény labirintus, és a madár tanösvény.

Az óvoda épületének tetején álló szolár parabola a környék modern látványossága, mely a napenergia hasznosításával szolgáltatja az óvoda részére a használati meleg vizet, és példát mutat a megújuló energia felhasználására.

Büszkeségünk a közlekedési lámpákkal és KRESZ-táblákkal felszerelt nagy közlekedési-park. Kiemelt feladatunk a biztonságos és környezetbarát közlekedésre nevelés, ennek keretében komoly részt vállalunk a kerületi Közlekedésbiztonsági program megvalósításában Tudatosítjuk a gyalogos és kerékpáros közlekedés előnyeit a környezetvédelem és az egészséges életvitel szempontjából. .

Mindemellett nagy hangsúlyt helyezünk az egészséges életmód szokásainak megalapozására, a testi-, lelki egészség védelmére. Sokat tartózkodunk a szabad levegőn, kihasználva a játszóudvarunk és a sportpályánk adta mozgáslehetőségeket.

Kövess minket