Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda
Közelgő események

Nincsenek következő események.

Hírek

A Szülőknek szól menü pontba feltöltésre került a tankötelezettség megkezdésének halasztására vonatkozó szülői tájékoztató.

 

A hírek menüpontba felkerült a 2021 évi nyári nyitvatartási rend.

 

A hírek menüpontba került fel a Ovifoci és Néptánc tájékoztató!

 

A Hírek és a Szülőknek szól menüben találhatók meg a Tagovodák Körzethatárai!

 

 

Elérhetőségek
1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc u. 110. OM: 034753
Kövess minket

Különlegességek

 

 

Óvodánk Csepel kertvárosi övezetében található négycsoportos intézmény, mely 2011-óta Zöld óvoda. Speciális környezeti adottságainknak, árnyas udvarunknak köszönhetően minden korcsoport megtalálja a számára megfelelő játék- és mozgáslehetőséget.

 

Büszkeségünk a működő közlekedési lámpákkal és KRESZ-táblákkal felszerelt nagy közlekedési-park. Tagja vagyunk a Környezetvédelmi Oktatóközpontok Szövetségének. Kiemelt feladatunk a biztonságos és környezetbarát közlekedésre nevelés, ennek keretében komoly részt vállalunk a kerületi Közlekedésbiztonsági program megvalósításában.

 

A környezet megismerését szolgálja a madárbarát kertünk csendes, félreeső szegletében kialakított „kiserdő”, a kerti tó, a veteményes- és virágos kertek, gyógy és fűszernövény kert, lepkekert, mezítlábas tanösvény.

 

Az óvoda épületének tetején álló szolár parabola a környék modern látványossága, mely a napenergia hasznosításával szolgáltatja az óvoda részére a használati meleg vizet.

 

Az óvoda távol esik a közúti forgalomtól, s elérhető közelségben folyik a Ráckevei Duna-ág.

 

Az óvodai életbe szervesen illesztjük a természet megismerésére irányuló tevékenységeket, a rendszeres sétákat, kirándulásokat, ezzel irányt adunk a környezetvédelmi szemlélet alakulásának is.

 

Célunk a szűkebb és tágabb környezettel való optimális kapcsolat kialakítása, a természet megismerésére, szeretetére, védelmére nevelés, a természet iránti érdeklődés, felelősségérzet és a környezettudatos magatartás megalapozása.

 

Feladatunknak tekintjük, hogy olyan szokásokat, szokásrendszereket, viselkedési formákat alapozzunk meg, amelyek segítik a környezettel való harmonikus kapcsolat, a környezeti problémák iránti érzékenység, a helyes értékrendszer, a környezettudatos magatartás, a környezetbarát viselkedés kialakulását a fenntartható fejlődés érdekében.

 

Mindemellett nagy hangsúlyt helyezünk az egészséges életmód szokásainak megalapozására, a testi-, lelki egészség védelmére.

 

A gyermekek mindennapjait különböző programokkal színesítjük, pl.: bábelőadás, táncház, könyvtár látogatás.