Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda
Közelgő események

Nincsenek következő események.

Hírek

A Szülőknek szól menü pontba feltöltésre került a tankötelezettség megkezdésének halasztására vonatkozó szülői tájékoztató.

 

A hírek menüpontba felkerült a 2021 évi nyári nyitvatartási rend.

 

A hírek menüpontba került fel a Ovifoci és Néptánc tájékoztató!

 

A Hírek és a Szülőknek szól menüben találhatók meg a Tagovodák Körzethatárai!

 

 

Elérhetőségek
1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc u. 110. OM: 034753
Kövess minket

Programok

 

Só barlang: csoportonként heti 1 alkalommal délelőtt

 

Úszás: 2 héten keresztül 10 alkalommal a tanköteles korú gyerekeknek

 

Tornacsarnok: hetente 2 alkalommal délelőtt

 

Ovitorna: csoportonként heti 1 alkalommal délután

 

Tapasztalatszerző séták: csoportonként havonta legalább 1 alkalommal

 

Zenés torna havonta egy alkalommal délelőtt

 

 

Fakultatív programok

 

Katolikus hittan: keddi napokon délután

 

Protestáns hittan: csütörtöki napokon délelőtt

 

Foci: szerdai napokon délután

 

Néptánc: hétfői napokon délután

 

Szüret

 

Nevelési évünk első óvodai rendezvénye a szüreti mulatság. A szüret napján a gyerekek 1-2 fürt szőlővel érkeznek reggel az óvodába, melyet reggeli után közösen leszemezgetünk, majd levisszük az udvarra a darálóba, ahol a kertész bácsi segítségével végigkísérhetjük a must készítés folyamatát. A délelőtt folyamán a csoportok elmondják szüreti verseiket, körjátékot játszanak, és a délelőttöt a közös táncház zárja. A gyerekeknek lehetőségük van a must kóstolására egy kis pogácsával. A délelőttre minden évben meghívjuk a Tapló utcai Idősek Otthonának a lakóit is, akik örömmel szoktak eleget tenni a meghívásunknak. A vendéglátás mellett apró ajándékokkal szoktunk készülni az Időseknek.

 

 

Családok Egészségnapja

 

Őszi alapítványi családi rendezvényünk a Családok Egészségnapja. Évről évre egyre többen vesznek részt ezeken a vidám játékos délutánokon, ahol lehetőség van egészséges falatkák kóstolására, horgászásra a vizes asztalnál, a célba dobásra, a tyúkverő játék, mozgásos játékok játszására, valamint  arcfestésre.

 

 

Mikulásvárás

 

A Mikulásvárás mindig nagy izgalommal tölti el a gyerekeket. A gyerekek minden évben lelkesen várják a Mikulást, aki a délelőtti játékidőszakban érkezik. Rajzokkal, versekkel, dalokkal készülnek, aki mindezért cserébe mikuláscsomaggal ajándékozza meg őket.

 

 

Adventi játszódélután

 

Karácsony közeledtével minden évben megszervezzük adventi játszódélutánunkat, amikor a családok a délután során bekapcsolódhatnak a csoport életébe. Közösen játszhatnak gyermekeikkel, illetve lehetőségük nyílik karácsonyi díszek, apró ajándékok barkácsolására is az óvodapedagógusok segítségével.

 

 

Mézeskalácssütés

 

Adventi készülődésünk egyik meghatározó eseménye a hagyományos mézeskalács sütés. Ezen a délutánon a gyerekek és szülők közösen vehetnek részt a mézeskalács készítés folyamatában.

 

 

Gyermekkarácsony

 

Karácsony előtt az aulában összegyűlnek a gyermekcsoportok, és közös műsorral köszöntjük az Ünnepet: énekelünk, verselünk, karácsonyi zene szól, majd megtekintjük a nagycsoportosok karácsonyi műsorát. Az ünnepi asztal finomságai után az ajándékokon a sor:

 

 

Tapló utcai idősek otthona

 

Óvodánk szoros kapcsolatot ápol a Tapló utcai Idősek Otthonával. Minden évben Karácsony előtt ellátogatunk hozzájuk a gyerekek egy csoportjával, és műsorral, valamint saját kezűleg készített mézeskaláccsal kedveskedünk az ott lakóknak.

 

 

Farsang

 

A téli ünnepkör utolsó eseménye a farsangi mulatság. Ezen a délelőttön a gyerekek és felnőttek jelmezbe öltöznek és versekkel, dalokkal, zenével, népi játékokkal és vidám ügyességi versenyjátékokkal igyekeznek elűzni a telet.

 

 

Húsvéti játszódélután

 

Húsvét előtt a családokkal közösen játszódélutánt szervezünk. A gyermekcsoportokban közösen játszhatnak gyermekeikkel, illetve lehetőségük nyílik húsvéti díszek barkácsolására is az óvodapedagógusok segítségével.

 

 

Húsvéti írókázás

 

A tojásfestés és a hímes tojások ajándékozásának hagyománya  még a régi időkből ered. Ezt szeretnénk Intézményünkben mi is megőrizni és minél több gyerekkel, szülővel megismertetni, megszerettetni. Ezért évek óta megrendezzük a családi írókázást. Ezen a délutánon a hagyományos viaszos tojásírást sajátíthatják el a gyerekek és szüleik.

 

 

Gyermekhúsvét

 

A hagyományokhoz híven szervezzük a húsvéti programunkat a gyermekcsoportokban: a megelőző napokban elkészül az ünnepi dekoráció, berzseléssel gyönyörű hímes tojásokat készítünk, verseket, tavaszi dalokat elevenítünk fel. A jeles napon a fiúk versmondás kíséretében meglocsolják a lányokat, akik piros tojással ajándékozzák meg őket. Ezt követi a „húsvéti nyuszi” által elrejtett kosárkák vidám felkutatása az óvoda udvarán.

 

 

Föld napja

 

Föld napja alkalmából minden évben közösen ültetünk virágpalántákat az óvoda udvarán. Minden gyereknek lehetősége van a délelőtt folyamán elültetni a saját maga által hozott palántát az óvodapedagógusok, dajkák segítségével, melyet a későbbiekben közösen gondozunk, ápolunk.

 

 

Egészségnapok

 

Az óvodai beiratkozás hetét megelőzően kerül sor az Egészségnapokra, melynek részét képezi a Mozgás, a Táplálkozás, valamint a Zene és tánc napja. Ezeken a napokon szeretettel várjuk az óvodába készülő óvodásokat  és szüleiket, hogy megismerkedhessenek intézményünkkel.

 

 

Óvodapedagógusok mesejátéka

 

Az óvoda dolgozói erre az alkalomra mesejátékkal készülnek a gyermekeknek.

 

 

Anyák napja

 

Az édesanyák, nagymamák köszöntése egyénileg történik. A csoportszobák egy csendesebb részében, minden gyermek egyénileg, meghitt hangulatban, személyre szólóan köszöntheti édesanyját, nagymamáját verssel, énekkel, és adja át a saját készítésű ajándékot és virágot.

 

 

Vásár

 

Alapítványi családi rendezvényünk a tavaszi vásár. Erre az alkalomra a szülőkkel és gyerekekkel közösen  készítünk népi jellegű vásári portékákat, melyeket a délután folyamán lehetőségük van jelképes összegért megvásárolni, mellyel a családok alapítványunkat támogatják. Vásári kikiáltóval fogadjuk a családokat, népi gyermekjátékokkal készülünk, a néptáncra járó gyerekek előadják  bemutató foglalkozásukat.

 

 

Évzáró, Nagyok búcsúzója

 

Hagyományos évzáró műsorunkat egybekötjük a Nagyok búcsúztatásával. A különböző csoportokba járó testvérpárokra való tekintettel minden csoportnak más napra szervezzük a programot. A délutáni rendezvény a gyermekek évzáró műsorával kezdődik, ezt követi a nagycsoportosok búcsúztatása következik. Külön verssel búcsúznak ballagó társaiktól a kiscsoportosok, középsősök, valamint az itt maradó nagyok is. A tarisznya átadása után elénekeljük a ballagó dalokat, körbejárjuk az óvoda épületét és az udvart. Ezt követi a gyermekek megvendégelése.

 

 

Gyermeknapi kirándulás

 

Gyermeknap alkalmából minden évben busz kirándulást szervezünk a gyermekcsoportok számára. Több alkalommal jártunk a Fővárosi Állat- és Növénykertben, legutóbb pedig a Szigethalmi Vadasparkba látogattunk el. A gyerekek nagyon élvezik az egész napos kirándulást, rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodva térnek vissza az óvodába, ahol mielőtt hazamennek, apró ajándékkal kedveskedünk nekik.

 

 

Nemzeti Ünnepeink:

 

 

Október 23

 

Közös megemlékezést tartunk a földszinti zsibongóban, melynek végén meghallgatjuk a Himnuszt.

 

 

Március 15

 

Közös megemlékezést tartunk a földszinti zsibongóban. A megemlékezés után minden alkalommal elsétálunk a Görgey Artúr téri Petőfi szoborhoz, ahol a gyerekekkel elhelyezzük zászlóikat, kokárdáikat, lobogóikat.

 

 

Trianon

 

Trianon évfordulójának alkalmából minden évben elsétálunk a Béke térre, megtekinteni a trianoni emlékművet.